Ga naar hoofdinhoud

Kom kijken

KOM KIJKEN BIJ

DE MAKERS

Ambachtelijke smaken, die hebben we hier van nature al in huis. Dat weet de Amelander al sinds eeuwen. Zoiets proef je: een lik mosterd op een plak boerenkaas. Licht gezouten scharrellam van de zilte weiden. Geurend roggebrood, maalvers van de molen. Een vers visje uit het vuistje. Maar ook vlees en bier is het lekkerste ‘van hier’. Juist omdat de natuur ons zoveel biedt, maken we graag producten met lokale ingrediënten.

Kom kijken bij de makers en neem wat lekkers mee om thuis nog even na te genieten.

Amelander Mosterd

Op de Amelander akkers waar de meeuwen krijsend overvliegen, wordt het mosterdzaad al decennialang gezaaid en verbouwd. Een groot team van vrijwilligers oogst deze zaden waarna de molen in Hollum ze vermaalt tot de, ons aller bekende, mosterd.

Lees verder...
Back To Top
Zoeken

Deze website maakt gebruik van functionele cookies, Klik voor meer informatie op de link >   Meer info