Ga naar hoofdinhoud

Amelander Rundvleeskroketten

Uniek in de wereld!

De enige echte Amelander rundvleeskroketten zijn met recht uniek in de wereld en worden met veel liefde en aandacht gemaakt door Danny Wijnberg in Hollum. Hij heeft zijn sporen in de keuken verdiend en dat komt naar voren in de kroketten. De rijke en robuuste vleessmaak van zijn kroketten komt van de roodbonte Hereford koeien die in Nes heerlijk grazen in de wei. Ze voeden zich met alles wat de natuur hen brengt. Dit proef je duidelijk terug in het vlees: er zit een volle, robuuste smaak aan het vlees. Doordat Danny meerdere Amelander producten verwerkt in zijn kroketten, zoals onder andere de Amelander mosterd, komt de echte smaak van Ameland nog meer naar voren.

De passie voor culinaire dingen maken zit er al van jongs af aan in. Wat begon met ontbijtjes op bed voor mijn ouders eindigde met het starten van mijn eigen bedrijf in het maken van kroketten en bitterballen. Het maken van een goede kroket en bitterbal is pure ambacht. Het proces begint al bij het uitzoeken van de beste producten, die ik verwerk tot een salpicon. Voor mijn Amelander rundvlees kroketten en bitterballen gebruik ik het vlees van de Amelander Hereford runderen. Deze runderen voeden zich met alles wat de natuur hen geeft. Je proeft het verschil.

Danny Wijnberg

Wad’n keuken
Fabrieksweg 34 2
9161 CG Hollum

Back To Top
Zoeken

Deze website maakt gebruik van functionele cookies, Klik voor meer informatie op de link >   Meer info