Ga naar hoofdinhoud

Zalmtaartje van Amelander aardappel

Ingrediënten:

voor 4 personen:

  • 1 stevige, grote Amelander aardappel
  • 1/2 rode ui
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1 augurk
  • 1/2 appel
  • 5 plakken gerookte zalm
  • 1 eetlepel crème fraiche
  • 1 eetlepel mayonaise
  • zout
  • peper

Bereidingswijze:

  • Aardappel, augurk, appel en 1 plak zalm in blokjes snijden.
  • Aardappelblokjes kort af koken tot ze beetgaar zijn.
  • Vervolgens alle gesneden producten met de aardappel mengen: de augurk, appel, zalm, samen met crème fraiche en mayonaise. Alles voorzichtig doorroeren en op smaak maken met zout en peper.
  • Schep de salade in een kookring en steek het taartje er voorzichtig uit.
  • Serveer het taartje met een roosje van zalm, blaadjes veldsla en bijvoorbeeld toast.

Op de foto ziet u gebrande langoustine en crème van schaaldieren zoals geserveerd bij Restaurant StrAnders.

Een gemakkelijk, zomers gerechtje! Eet smakelijk!

Dit is een recept van Restaurant StrAnders, vis & meer..

Back To Top
Zoeken

Deze website maakt gebruik van functionele cookies, Klik voor meer informatie op de link >   Meer info