Skip to content

Amelander Munt

Heerlijk verse Amelander munt voor in de thee

Aan de rand van het kleine, mooie dorpje Ballum staat aan de Nesserweg nr. 1 een prachtige monumentale boerderij waar het nostalgisch thee en snoepwinkeltje van Ageeth is gevestigd. Op deze mooie plek verkoopt ze naast oudhollandse snoep en de vele soorten thee, één “thee” in het bijzonder, namelijk De Amelander Munt.

Deze Amelander Munt verbouwen ze zelf op het eeuwenoude erf van de boerderij en nog op een plek in de natuurlijke omgeving.
Er worden twee soorten munt verbouwd in volle grond, De wilde Amelander Munt en De Amelander Munt die afstamt van de Marokkaanse munt. De Marokkaanse Munt is de meest populaire munt soort die veel gebruikt wordt in de horeca

In het seizoen kunt u zolang de voorraad strekt, Amelander Munt vers kopen in De Ouwe Stee. Het andere gedeelte van de oost wordt gedroogd met een speciaal drogingsproces, waarbij smaak, kwaliteit en kleur van De Amelander Munt behouden blijft. Bij een goede oost zou De Amelander Munt op deze manier, het gehele jaar aangeboden kunnen worden.

Wist u dat munt, buiten dat het erg gezond is, helpt bij een opgeblazen gevoel geen calorieën bevat en dat u met Munt naast het maken van een heerlijk kopje thee, ook lekkere Tzatziki en munt tapenade kan maken? 

Tot ziens bij De Ouwe Stee!

Ageeth Kooiker

Ageeth Kooiker
Nesserweg 1
9162 ES Ballum (Ameland)

Back To Top
Zoeken