Skip to content

Fietsroute en speurtocht

Ga op pad met het Amelands Produkt

Nieuw op Ameland: Download gratis de MeAr Fryslan App en gebruik je smartphone als gids voor 3 speciale routes op Ameland. Dit kan met  (AR), een techniek op je smartphone camera die als het ware een digitale laag over de werkelijkheid legt en je dingen laat zien die er niet echt zijn.

De volgende 3 routes op Ameland zijn gratis te downloaden.

Speurtocht Amelands Produkt
Wandelroute (4,5 km) in en om Nes

Op Ameland een interactieve speurtocht à la Pokemon Go doen met je smartphone? Dat kan! Download de app en start bij het VVV-kantoor in Nes. Met een kompas ga je op zoek naar Amelander producten die je moet zien te vinden en te verzamelen. De Pokemon Go speurders zullen het vast herkennen; want je ziet de Amelander producten alleen verschijnen op je smartphone als je de omgeving blijft afspeuren via je telefoonscherm. Je volgt het kompas, wat altijd in de goede richting wijst. Je eindigt uiteindelijk met een schatkist vol Amelander producten bij de molen in Nes. Superleuk om samen met familie, kinderen, vrienden of klasgenoten te doen!

Amelands Produkt Fietsroute
Fietstocht (25 km) langs alle producenten

Na de route te hebben gedownload, start de route bij het VVV-kantoor in Nes op Ameland.  De route voert u, d.m.v. GPS langs alle productmakers die aangesloten zijn bij het Amelands Produkt. Wilt u starten op een andere locatie? Geen probleem; u kunt de app ook opstarten bij een productmaker bij u in de buurt. Stap op de fiets en geniet van deze mooie kennismaking met Amelander bedrijven via deze fietsroute en zie onderweg aan de hand van filmpjes op verschillende locaties het ontstaan van deze prachtige Amelander producten.

Amelands Historische route (van Amelander Musea)
Fietstocht (35 km) langs historische plekken

Deze tour neemt u mee langs historische plekken op het eiland. De route bevat leuke dorpsverhalen en historische feitjes die tot leven komen via deze app. Als de gebruiker op een bepaald punt in een dorp staat, komt er op de smartphone meer informatie over die plek. Geen droge tekst, maar bijvoorbeeld een bekend figuur uit vroeger tijden die het beeld inloopt en een verhaal vertelt. Laat u verrassen en maak op een levensechte manier kennis met Amelander grootheden, zoals commandeur Hidde Dirks Kat, Kardinaal de Jong en Rixt van het Oerd. Stap op de fiets en onderga deze virtuele beleving!

Hoe werkt het:

Download in Google play store of app store de MeAr Fryslân App.
Selecteer in de app recht bovenin bij ‘alle routes’ ‘Waddeneilanden’.
Zoom in naar Ameland.
Nu verschijnen er drie rode hartjes op Ameland.

Kies 1 van de routes:

  1. Speurtocht Amelands Produkt
  2. Amelands Produkt Fietsroute
  3. Amelands historische fietsroute van Stichting Amelander Musea.

Mocht u de app niet aantreffen? Verouderde en eenvoudige telefoons zijn niet geschikt.

Veel plezier!

Back To Top
Zoeken